Akcent (Pl) i podobni artyści

 Akcent (Pl) — Żegnaj mała Akcent (Pl) — DO CIEBIE Akcent (Pl) — Ty płaczesz Akcent (Pl) — Moja Gwiazda

Ocena:

Dziękujemy! Ocena została zapisana

Radio "Akcent (Pl) i podobni artyści" online

Polski zespół disco polo Akcent jest jednym z najbardziej popularnych przedstawicieli tego gatunku muzycznego. Jeśli również przepadasz za muzyką Akcent, w naszym radiu internetowym Tuba.FM przygotowaliśmy dla ciebie specjalną stację Akcent (Pl), która gra piosenki Akcentu i inne piosenki disco polo przez 24 godziny na dobę. Tutaj zawsze możesz bawić się świetnie!

Tuba.FM to radio internetowe dostępne na komputerach i urządzeniach mobilnych – smartfonach i tabletach. Razem z nami możesz uzyskać dostęp do najlepszej muzyki nawet teraz, ponieważ nie musisz płacić za korzystanie z naszego serwisu on-line. Masz przed sobą kilkaset różnych stacji radiowych, spośród których na pewno wybierzesz coś interesującego.

Akcent – historia zespołu

Polski zespół muzyczny Akcent został założony na przełomie 1989 i 1990 roku w Bielsku Podlaskim. Nazwa zespołu pochodzi od sylab nazw pierwszych zespołów Zenona Martyniuka – Akordu oraz Centrum. W skład zespołu wchodzą Zenon Martyniuk – wokalista zespołu, który do dzisiaj należy do grupy, a także klawiszowiec Mariusz Anikiej. Anikiej opuścił zespół w 1999 roku i zastąpił go Artur Kirpsza. Od 2003 roku w zespole Akcent nowym partnerem Zenona Martyniuka jest Ryszard Warot.

W swojej dyskografii zespół Akcent ma obecnie kilkanaście albumów. Pochodzą z nich takie przeboje jak między innymi „Moja gwiazda”, „Życie to są chwile”, „Twe czarne oczy”, „Mała figlarka”, „Stary Cygan”, „Pocałunek”, „Siwy koniu”, „Dziewczyna z klubu disco”, „Wyznanie”, „Czekam na Ciebie”, „Laura”, „Przekorny los”, „Kochana wierzę w miłość” czy „Czemu jesteś taka dziewczyno” oraz „Wakacyjne cuda” aby wspomnieć tylko o niektórych z nich.

Zespół był wielokrotnie nagradzany na różnych festiwalach, między innymi Ogólnopolskim Festiwalu Muzyki Tanecznej w Ostródzie.

Akcent – dyskografia:

Akcent – 1990
Żegnaj mała – 1991
Dajcie mi gitarę – 1993
Słuchajcie chłopcy – 1993
Życie to są chwile – 1994
Czar miłości – 1995
Akcent Dance – 1996
Kolędy – 1996
Oczarowałaś mnie – 1997
Akcent Gold – 1997
Wyznanie – 1998
Wspomnienie – 1999
Moja gwiazda – 2001
Przekorny los – 2016

Posłuchaj muzyki Akcent i innych zespołów disco polo w Tuba.FM!

Jeśli również uwielbiasz muzykę disco polo, w naszym radiu internetowym Tuba.FM przygotowaliśmy dla ciebie wiele świetnych stacji radiowych. Stacja radiowa Akcent (Pl) to najlepszy wybór dla każdego, kto kocha ten gatunek muzyczny. Możesz posłuchać tutaj największych hitów zespołu Akcent, a także wielu innych zespołów disco polo, między innymi Weekend, Toples, Shazza, Milano, Boys, Bayer Full. Na pewno nie będziesz nudzić się nawet przez moment!

Nasze radio internetowe Tuba.FM gra najlepszą muzykę przez 24 godziny na dobę. Jeśli również lubisz dobrą zabawę w rytm disco polo, z nami na pewno nie będziesz się nudzić. Możesz słuchać nas na swoim komputerze, na smartfonie albo na tablecie z użyciem naszej aplikacji mobilnej. Nie musisz już dłużej poszukiwać odpowiedniej stacji radiowej grającej twoją ulubioną muzykę – włącz Tubę.FM już teraz!

  • Podobne
  • Teledyski
  • Więcej »

  • Akcent - Przekorny los ( ,,Polityczny los'' parodia by young Daddy )
    KUZYN ZENKA - Disco Rollo (HIT 2017 LATO) HD DISCO POLO OFFICIAL VIDEO
    Łobuzy - Pupy (Oficjalny Teledysk)
    CZADOMAN - Ruda tańczy jak szalona (Official Video) HD
    Spontan - Tylko Tobie (Official Video)
    SŁAWOMIR - Miłość w Zakopanem (Official Video Clip HIT 2017)
    Sandu Ciorba - Dalibomba
    A`la Zenon - Przez te frytki chrupiące (Zamówienie w McDonald`s w rytm Przez Twe Oczy Zielone)
    CLASSIC - Ja dla Ciebie Ty dla mnie (2017 Official Video)
    Exaited - Dziś Ci To Powiem (Official Video) Disco Polo 2016
    Long & Junior - Tańcz Tańcz Tańcz - Official Video Clip
    Classic- To nie przyjaźń tylko miłość (disco polo)
    Bobi - Królowo ma (Official Video - Nowość 2018)
    Piękni i Młodzi - Niewiara (Oficjalny teledysk)
    AFTER PARTY - Wciąż na ciebie czekam (Official Video) 2017
    Akcent - Przez Twe Oczy Zielone / youngDaddy - Przez te gole strzelone █▬█ █ ▀█▀
    Naspawani - Jabole (Official Video) Disco Polo 2018
    Long & Junior - Kolorowa Sukienka - Official Video Clip
    Mig - Miód Malina (Official Video)
    Zanoza - Kalinka Party (Oficjalny teledysk)
    Spiżowi Mocni - Na Pełnym (Official Video)
    Defis - Czy Ty weźmiesz ze mną ślub (Official video)
    BOYS - Przypomnij mi (Official Video) 2013
    DISCOPOLOnez #29 - Wieś, Zatrzymam Cię, Mish-Mash: Antoś Szprycha
    CZADOMAN - Chodź na kolana (Official Video) HD
    Quloo | #30 Odcinek dla kochających czerwone lakiery do paznokci
    danny popek bollywodzka produkcja pakistanskie disco
    Banana na na na - Wstawaj, nie udawaj! (Havana - Camila Cabello COVER)
    Prankuje SIOSTRY GODLEWSKIE tekstem piosenki "Mazurek Dąbrowskiego"
    AFTER PARTY - Tylko Ona Jedyna (Official Video)
    ALIBI - Ty lubisz zołzy (Official Video)
    13. Eko aka GreenArrow - After Party (Video Mash-up) II Mezalians Mixtape
    Dizel - Plastikowa Biedronka
    Paweł Siluk - Steiner - "Facet Po Czterdziestce"
    Kalendarz księżycowy w Bullet Journal | PLAN WITH ME
    8 TRIKÓW NA IDEALNE USTA💋 LEJDIS
    Sharpie Butterfly Nail Art Design - Blingy Summer Accent Nail
    PRANKUJE MOJĄ NAUCZYCIELKĘ tekstem piosenki "CZADOMAN Chodź na kolana"
    OOTD/Strój Dnia: Świątecznie / Imprezowo czyli Oleśka w wersji Little Black Dress
    🔥Tomovip on Tour - Space Club - Czchów 🔥
    Weronika Rosati dostała zaproszenie na Oscary 2017, ale... Wiemy, dlaczego się tam nie pojawi!
    Branża disco-polo stoi murem za Martyniukiem. "Strasznie przykra sytuacja" [Wiadomości]
    STUDIO S2 - HELLO (OFFICIAL MUSIC VIDEO) ft KAMIL CZAJKA (HIT 2017)
    After Party - Moja Wyjątkowa - Instrumental
    TEST NOWOŚCI | KONTIGO, PIERRE RENE, MIYO, JOKO
    Jak Stworzyć Żeglarskie Zdobienie w Kotwicą- Nail Art
    Na co najczęściej narzekają Polacy? 📛
    Eurowizja 2017 a disco polo
    The Stolen Cigarettes - List Do Rudego
    PAZNOKIEĆ W SUKIENCE - Zdobienie Baletnicy w Spódniczce Tutu - Inspiracje na Paznokcie

Komentarze