Atb

 Atb — SEVEN YEARS: 1998-25 Atb —  Atb — Behind CDM Atb — MOVIN' MELODIES

Ocena:

Dziękujemy! Ocena została zapisana

Radio "Atb" online

ATB to jeden z najbardziej popularnych niemieckich DJ-ów, który tworzy muzykę elektroniczną. Jednym z jego największych hitów jest „9 PM (Till I Come)” czy „Ecstasy”, ale na swoim koncie ma również wiele innych świetnych utworów granych w wielu różnych klubach i na imprezach. Jeśli również lubisz ATB, sprawdź już teraz nasze radio on-line Tuba.FM i posłuchaj muzyki tego artysty!

ATB – biografia

ATB, a właściwie André Tanneberger urodził się 26 lutego 1973 we Freibergu, w Niemczech. Andrè zajmował się produkcją muzyki od wczesnych lat dziewięćdziesiątych. Założył między innymi projekt Sequential One, a także należał do zespołu Trance Allstars, który tworzony był również przez kilku innych popularnych DJ-ów.

Pierwszym krążkiem DJ-a był „Movin' Melodies”, który został wydany po ogromnym sukcesie piosenki „9 PM (Till I Come)”. W kolejnych latach do sprzedaży trafiły kolejne albumy, między innymi „Addicted To Music” z popularnym „I Don’t Wanna Stop”. W maju 2004 do sprzedaży wszedł album „No Silence”, na którym znalazł się hit „Marrakech”. W 2007 roku stworzył utwór „Renegade” wraz z Heather Novą, która znalazła się na albumie Trilogy. Hitem pochodzącym z tego albumu był „Feel Alive”. Kolejny krążek „Future Memories” został wydany w 2009 roku, który był promowany singlami „What About Us/LA Nights” i „Behind”. Najnowszy album niemieckiego DJ-a to „Next”, który został wydany w 2017 roku.

André Tanneberger zasłynął również z remiksów różnych utworów, między innymi takich artystów jak: A-Ha, Ayla, Blank & Jones, Bob Marley, DJ Bossi, Fun Factory, Future Breeze, Haddaway, Interactive, Kosmonova, Miss Jane, Moby. To właśnie remiksy sprawiły, że ATB jest znany niemalże na całym świecie i uznawany jest również za jednego z najlepszych DJ-ów.

ATB wielokrotnie koncertował na całym świecie, między innymi w Polsce. W naszym kraju odbywa się również impreza ATB in Concert, która przyciąga wielu swoich fanów.

ATB – dyskografia:

Movin' Melodies – 1999
Two Worlds – 2000
Dedicated – 2002
Addicted to Music – 2003
No Silence – 2004
Seven Years – 2005
Trilogy – 2007
Future Memories – 2009
Distant Earth – 2011
Contact – 2014
Next – 2017

Posłuchaj najlepszych utworów ATB w radiu internetowym Tuba.FM!

Jeśli również przepadasz za dobrą muzyką elektroniczną, nasze Radio ATB to propozycja przeznaczona specjalnie dla ciebie. Tylko w Tuba.FM gramy najlepsze utwory przez 24 godziny na dobę i 7 dni w tygodniu. Jeśli masz ochotę na dobrą zabawę, nasze radio może być zawsze przy tobie!

Tuba.FM to radio on-line, w którym to ty decydujesz, jakiej muzyki będziesz słuchać. Dla naszych użytkowników przygotowaliśmy setki różnych stacji radiowych skoncentrowanych na różnych artystach oraz stylach muzycznych. U nas możesz także stworzyć własną stację radiową grającą taką muzykę, którą najbardziej lubisz.

Możesz słuchać nas na swoim komputerze, smartfonie albo na tablecie, dlatego możemy być zawsze przy tobie, aby zapewnić ci dobrą zabawę, kiedy tylko zechcesz. Nasze radio dostępne jest także w formie aplikacji mobilnej na systemy operacyjne Android, iOS Apple oraz Windows Phone.

Dołącz już teraz do słuchaczy Radia ATB oraz innych stacji radiowych w naszym radiu internetowym Tuba.FM – razem z nami na pewno nie będziesz się nudzić!

  • Podobne
  • Teledyski
  • Więcej »

  • ATB Lakukan Relokasi pipa 200mm dan 150 mm di Cikitsu Batam Center ok
    ATB LVIV 03-06-2017
    ATB Financial at the Capital Ex
    Ay que dolor - Carlos Gutierrez (ATB)
    ATB With Dash Berlin - Apollo Road
    ATB feat. Tiff Lacey - Missing
    Atb baku
    2017 Spruce Meadows 'National' presented by Rolex - ATB Financial Cup
    ATB Financial presents Coffee Break in Alberta
    ATB - Move on @ Open Gate Full Moon Open Air 05-08-2017 Yekaterinburg
    ATB Sopot club Scena 20 05 2017
    ATB Five Ounce Silver Coin - Hot Springs Arkansas 1080HD
    ATB | TRX im TV | Schlingen-Training
    2017 9 28 het voetpad op de ATB
    ATB @ Escape from Wonderland - Toca's Miracle / Beautiful Things
    EDC 2012 - ATB | What About Us
    ATB-TV ~ April 29th, 2016 - featuring a Bool Carnival Preview
    2012 ATB & Josh Gallahan Revolution The Party萬人革命派對
    atb - You're Not Alone - Dance Power 8
    2017 07 24 PVM 2017 RETREAT DAY 1 Intro by Apostle ATB Williams
    ATB @ Avalon
    ATB @ Pioneer Alpha 02.11.2013 Schwerin
    Never Without You (subtitulado al español) - ATB
    ATB Remember That Day (ATB Sunset Beach DJ Session HD)
    DIY tutorial: It Pennywise altered ATB - Fernli Designs DT project of October
    ATB Financial's 2015 United Way Campaign
    (Track 06) ATB ft Kate Louise Smith - Where you are (club version)
    atb feat Fade-Pacific Avenue /album Contact 2014/
    ATB with RuDee Feat. Ramona Nerra - In And Out Of Love Single
    [Trap] ATB - Ecstasy (ARMNHMR & DATHAN Flip)
    HR Analytics at ATB Financial: Proving that Engaged Employees lead to Business Success
    ATB feat. JanSoon - Move On
    1 ATB reklama
    ATB - Break My Heart - HQ
    ATB 2017 - Halbfinale: Ergebnisse
    [ATB Dev] Real-Time ATB Test #1: Rotating Input Subject
    SBN S2W9&10 | "Double header" | SL Banefica (7-1) vs ATB (5-3) & HTR (2-7)
    ATB Opening - Beyond Wonderland Bay Area 2012
    ATB - Un sueño contigo
    ATB Live@STEREO 19.09.2015 Ecstasy!!!
    ATB - Inspiration Vibes I Good Quality
    ATB in Concert Chicago 10/11/2013 - What About Us feat. Jan Loechel
    EP04 - CoH AtB Solo with Generated FF: Turn 3 & 4
    ATB - Malibu Road
    ATB-wedstrijd te Hulst (NL) (30/11/2013) (B-categorie/+40) (TMZ)
    Ellie Goulding - Love Me Like You Do (ATB Remix) [House]
    ATB - 9 PM (KORDO Bootleg 2018) [Bass Boosted]
    ATB - Let U Go HD (Official Music Video)
    ATB - Ecstasy (ARMNHMR & DATHAN Remix)
    New ATB Unboxing along with ATB Buying Strategy

Komentarze