Eros Ramazzotti

 Eros Ramazzotti — 9 Eros Ramazzotti — Somos Eros Ramazzotti — Dove C'e Musica Eros Ramazzotti — TUTTE STORIE

Ocena:

Dziękujemy! Ocena została zapisana

Radio "Eros Ramazzotti" online

Włoski piosenkarz Eros Ramazzotti może oczarować swoim głosem. Teraz możesz posłuchać go również w radiu internetowym Tuba.FM. Specjalnie dla wszystkich fanów przygotowaliśmy stację radiową Eros Ramazzotti, która gra muzykę tego artysty przez 24 godziny na dobę. Niezależnie od tego, o której włączysz nasze radio, zawsze czeka na ciebie dobra muzyka!

Radio internetowe Tuba.FM to najlepszy wybór dla każdego poszukującego muzyki w swoim stylu. W naszym serwisie internetowym możesz słuchać dobrej muzyki przez cały czas, gdy tylko masz podłączenie do internetu. Możesz korzystać z Tuby.FM na swoim komputerze oraz na urządzeniach mobilnych – tablecie i smartfonie z użyciem naszej dedykowanej aplikacji mobilnej. Tuba.FM to najlepsza muzyka – całkowicie za darmo!

Eros Ramazzotti – biografia

Eros Ramazzotti urodził się 28 października 1963 roku w Rzymie. Zadebiutował w 1981 roku, gdy wziął udział w Konkursie Nowych Głosów w Castrocaro. Jego utwór „Rock 80” wzbudził duże zainteresowanie i niedługo potem piosenkarz podpisał swój pierwszy kontrakt. Następnego roku do sprzedaży weszła pierwsza jego płyta zatytułowana „Ad un amico”.

Wygrał w kategorii młodych wykonawców na Festiwalu Piosenki Włoskiej w San Remo w 1984 – sukces przyniosła mu piosenka „Terra promessa”. Kolejnego roku na festiwalu zaśpiewał „Una storia importante” z albumu „Cuori agitati”. W 1996 roku wygrał Festiwal w San Remo utworem „Adesso tu”, który był przypieczętowaniem jego popularności we Włoszech.

Jego kolejne albumy były ogromnymi hitami we Włoszech, a także nadały mu popularność w innych krajach, między innymi w Polsce. Z lat dziewięćdziesiątych pochodzi między innymi jego hit „Tutte storie”, a także „Cose della vita”, który nagrany był z Tiną Turner.

Eros Ramazzotti cały czas nagrywa płyty i na swoim koncie ma kilkanaście różnych krążków. Najnowszym dziełem włoskiego piosenkarza jest płyta Perfetto wydana w 2015 roku.

Eros Ramazzotti – dyskografia

Cuori agitati – 1985
Nuovi eroi – 1986
In certi momenti – 1987
Musica e – 1988
In ogni senso – 1990
Eros in concert – 1991
Tutte storie – 1993
Dove c'e musica – 1996
Eros (Greatest Hits) – 1997
Eros Live – 1998
Stilelibero – 2000
9 – 2003
Calma Apparente – 2005
E² - 2007
Ali E Radici – 2009
Noi – 2012
Noi due – 2013
Perfetto – 2015

Dołącz do grona słuchaczy Radia Eros Ramazzotti w Tuba.FM!

Gdy Eros Ramazzotti jest również jednym z twoich ulubionych piosenkarzy i lubisz jego muzykę, w naszym radiu internetowym Tuba.FM mamy dla ciebie specjalną propozycję – Radio Eros Ramazzotti, które zapewnia wyjątkową rozrywkę dla najbardziej wymagających fanów tego włoskiego artysty. Przez 24 godziny na dobę gramy tutaj muzykę Erosa z różnych jego albumów – zarówno tych starszych, jak i nowszych. Na pewno nie będziesz się nudzić!

Dołącz już teraz do grona słuchaczy radia internetowego Tuba.FM. Korzystaj z różnych stacji radiowych dostępnych na twoim komputerze, smartfonie oraz tablecie, a także twórz własne, które będą grały to, co lubisz najbardziej!

  • Podobne
  • Teledyski
  • Więcej »

  • "Cose della vita" Eros Ramazzotti & Tina Turner ( SPQR cover )
    Eros Ramazzotti L'ombra Del Gigante Classic Pop
    EROS RAMAZZOTTI Y LAURA PAUSINI ÉXITOS SUS MEJORES ROMANTICÁS - 30 CANCIONES MIX ROMANTICAS
    Eros Ramazzotti: Dove c'e Musica bass cover
    Eros Ramazzotti Piu Bella Cosa HD
    Eros Ramazzotti - Se Bastasse Una Canzone / live /
    COSAS DE LA VIDA EROS RAMAZOTTI / COVER
    Eros Ramazzotti feat. Monica Hill "Più che puoi"
    EROS RAMAZZOTTI CINECITTA' - INTRO 10/11/2012
    EROS RAMAZZOTTI - STELLA GEMELLA - NOI WORLD TOUR 2013 - ROMA
    COME GIOIELLI EROS RAMAZZOTTI
    Eros Ramazzotti - Dove c'é musica
    Eros Ramazzotti - Buon natale se vuoi (DL Karaoke)
    EROS RAMAZZOTTI " UN DIA ESPECIAL "
    WORLD TOUR NOI 2013, Eros Ramazzotti - Più bella cosa
    Eros Ramazzotti en Starlite Marbella
    Eros Ramazzotti LIVE - Un'Altra Te (Otra como tú) - Chicago
    Eros Ramazzotti Lo Spirito degli Alberi Orcehstral
    La Sombra Del Gigante - Eros Ramazzotti - Arena Monterrey
    Eros Ramazzotti: “Ho votato il Movimento 5 Stelle e lo rifarei. Matteo Salvini? Smaschera l’ipocrisi
    Eros Ramazzotti Cover Stefano Esposito infinitamente
    Eros Ramazzotti. Tur Perfetto la Cluj 2015. Salut in romana
    AURORA LA FIGLIA DI EROS RAMAZZOTTI INNAMORATA PAZZA
    Eros Ramazzotti. Tur Perfetto la Cluj 2015/5
    Il Buio Ha I Tuoi Occhi - Eros Ramazzotti
    Андрей Карипов (Эндрю К) - Ты мне спой (cover Eros Ramazzotti, russian version)
    Esta Pasando Noviembre - Eros Ramazzotti
    Eros Ramazzotti. Tur Perfetto la Cluj 2015. Un altra te
    Eros Ramazzotti-22.10.2015 Munich
    YO SOY 14/09/18 IMITADOR DE EROS RAMAZZOTTI CANTÓ ¨SI BASTASEN UN PAR DE CANCIONES¨
    Eros Ramazzotti - Dove c'è musica (Live) Ljubljana 2015
    ErosRamazzotti
    Eros Ramazzotti Questa Nostra Stagione
    Eros Ramazzotti Fuoco Nel Fuoco (Con Cori) Karaoke
    EROS RAMAZZOTTI - Eros Cinecittà Live - CD+DVD NOI DUE in uscita il 19/11/2013 - La tracklist
    eros ramazzotti miami 2013
    Adesso Tu (Eros Ramazzotti) - Piano Tutorial by GianniM
    Ahora Somos - Eros Ramazzotti
    L'EQUILIBRISTA - Eros Ramazzotti - COVER BASE MUSICALE Karaoke
    Eros Ramazzotti - Cancion Para Ella
    Eros Ramazzotti Un Emozione Per Sempre LIVE Malta 27-09-16
    Concerto Eros Ramazzotti 27 Febbraio 2016 Acireale
    LAURA PAUSINI, EROS RAMAZZOTTI EXITOS SUS MEJORES CANCIONES Romanticas En Español
    Eros Ramazzotti in Kazakhstan , Astana
    Eros Ramazzotti Noi
    Eros Ramazzotti - Noi Tour - Amsterdam 2013 - Polaroid
    Eros Ramazzotti - La Cosa Mas Bella (Più Bella Cosa) 1280x720
    Eros Ramazzotti ☆¸•★¸•´♫ Solo ieri (LIVE) HD
    Musica e' Eros Ramazzotti
    Eros Ramazzotti World Tour 2015, Sofia Bulgaria(1)

Komentarze