O.N.A.

 O.N.A. — BZZZZZ O.N.A. — Mrok O.N.A. — BZZZZ O.N.A. — T.R.I.P.

Ocena:

Dziękujemy! Ocena została zapisana

Radio "O.N.A." online

O.N.A. to jeden z najbardziej znanych polskich zespołów rockowych z wokalistką – działał od 1994 do 2003 roku, ale dzisiaj nadal ma wielu fanów, którzy powracają regularnie do jego muzyki. Jeśli również chcesz posłuchać największych hitów O.N.A. oraz tych mniej znanych utworów z albumów grupy, dołącz do grona słuchaczy radia internetowego Tuba.FM. W stacji O.N.A. możesz zawsze usłyszeć swoją ulubioną muzykę!

Radio internetowe Tuba.FM zostało stworzone z myślą o najbardziej wymagających słuchaczach. Jeśli również lubisz dobrą muzykę, która będzie zawsze przy tobie, nie musisz poszukiwać jej już dłużej. Korzystanie z naszego radia on-line jest bardzo proste i wygodne – możesz słuchać z nami muzyki przez 24 godziny na dobę na swoim komputerze, smartfonie oraz tablecie – po prostu pobierz naszą aplikację mobilną.

O.N.A. – historia zespołu

Zespół O.N.A. został założony pod koniec 1994 roku jako kontynuacja projektu Skawalker. Do zespołu muzyków tworzonego przez nazwiska takie jak Skawiński, Tkaczyk, Kraszewski i Horny dołączyła osiemnastoletnia wówczas Agnieszka Chylińska.

Pierwszy album grupy został wydany w 1995 roku i miał tytuł "Modlishka". Krążek okazał się bardzo dużym sukcesem komercyjnym i szybko przyniósł grupie wielu fanów. Pochodzące z niego utwory takie jak „Drzwi”, „Znalazłam” i „Koła czasu” przyniosły grupie również pierwsza złotą płytę za sprzedaż 100 tysięcy egzemplarzy.

W 1996 roku do sprzedaży wszedł kolejny album grupy zatytułowany "Bzzzzz", z którego pochodzą takie utwory jak „Krzyczę – jestem”, „Kiedy powiem sobie dość” i „Nie chcę dawać tego co najlepsze”. To kolejny album, za który grupa otrzymała wiele nagród.

Trzecim albumem był "T.R.I.P." wraz z singlem „Najtrudniej”, który wyszedł w 1998 roku. Czwarta płyta „Pieprz” ukazała się rok później, a ostatni album grupy „Mrok” w 2001 roku. Wszystkie z nich cieszyły się ogromną popularnością.

Zespół O.N.A. zakończył swoją działalność muzyczną w 2003 roku z powodu „rozbieżności wizji artystycznych”. Skawiński i Tkaczyk zaangażowali się w tworzenie zespołu Kombii, który był kontynuacją dawnego Kombi, natomiast Chylińska wraz z Kraszewskim i Hornym oraz Krzysztofem Misiakiem i Dariuszem Osińskim stworzyła grupę Chylińska, która także wylansowała wiele rockowych hitów.

O.N.A. – dyskografia:

Modlishka – 1995
Bzzzzz – 19666
T.R.I.P. – 1998
Pieprz – 1999
Mrok – 2001

Grupa wydała również kompilację "To naprawdę już koniec 1995-2003" będącą podsumowaniem jej muzycznej działalności. Płyta została wydana w 2003 roku.

Wybierz stację radiową O.N.A. w Tuba.FM!

Jeśli również zaliczasz się do fanów zespołu O.N.A., nasza stacja radiowa o tej samej nazwie będzie dla ciebie najlepszym wyborem. Dzięki niej możesz przypomnieć sobie największe hity zespołu i te mniej znane. To najlepszy wybór nie tylko do słuchania w samotności, ale również na imprezę, gdy poszukujesz dobrego, rockowego grania w polskim wydaniu.

Dołącz do grona zadowolonych słuchaczy zespołu O.N.A. w naszym radiu internetowym Tuba.FM – możemy być z tobą zawsze wtedy, gdy masz ochotę na dobrą muzykę!

  • Podobne
  • Fani
  • Teledyski
  • Więcej »

  • Ona
    ONA ABAYO PART 2 [FULL MOVIES] - YORUBA MOVIES 2016 NEW RELEASE THIS WEEK
    Luna kroz suze rekla Slobi da je ona njegova GREŠKA i SLUČAJNOST! PEVAČ OČAJAN TRČI ZA DEVOJKOM
    WNC Ram Bam - Ona Block
    TRUE BEAUTY💍❤ Best Hailey Orona (YT.ONA) MAY Musical.ly Compilation 2018 - New Musically Videos
    Rich Mavoko Ft Lulu Diva - Ona (official Video)
    Beasley - Ona Flight ( ShotBy Instagram: @Spingen330 )
    Sammy'nin maskesi kayboluyor ve bendy'le projektör ona eşlik ediyor
    IZLAB TOPOLMAYSAN IZIMNI ONA NOLASI. ONANGIZNI QADRIGA YETING. #2
    Ona mrzi šoping jer obožava šoping
    O.N.A. - Absta
    ONA President Vicki McKenna, RN, Message to ONA members, May 9 2018
    How to use the ONA V2 Coffee Distributor
    Ота она фарзанди билан муомаласи 3 - Абдуллох домла | Ota ona farzandi bilan muomalasi 3 -Abdullox
    Ona Loper - Floor Exercise - 2017 Women's Junior Olympic Championships
    Chefe Estado Maior General Lere Anan Timur Propoen Ona Koronel Nain Hat Ba Jeneral
    SweetIwan - Ona i rodziny
    *ONA 1 ~ 07
    Ona gre │ Hamo & Tribute 2 Love LIVE @ Majske igre 2018, Rožnik
    001: ONA/LaX
    Skvělá sleva s Ona Dnes v Knihy Dobrovský
    Otalar So'zi - Ona Duosi
    Musically Videos | BEST OF Hailo (yt.ona) Musical.ly Compilation
    Ona Živi Kao Muško: Moj Život je Patnja, Želim da Živim Kao Žena!
    ProRok- ONA (zapowiedź)
    Rencontre avec Jules, non-voyant et l'accompagnement scolaire de l'ONA
    Chciecie żeby ona powróciła?/Want her to come back?
    Joanna Krupa POGONIŁA narzeczonego?! Ślub za pasem, a ona zrywa zaręczyny! „Wściekła się”
    Said & Glitter Soda - Under Control (feat.Kanashiro) [DJ ¥ONA Edit]
    Dragan Stojković BOSANAC OTKRIVA: Ona je njegova najveća podrška!
    *NEW* BEST YT.ONA MUSICAL.LY COMPILATION 2018! (REACTION)
    Tylko Ona
    Haris Kulovic /Ko je ona/ Diskoteka Falco ! 12.03.2016.
    ONA MENTES BRILLANTES
    TUMEUR À LA THYROIDE ET MA BIOPSY(Graphique | Tout filmée) 💜 Ona Catalina Fr
    Danijel Djuric - Ona mala tamo - (Audio 2012) HD
    ONA
    lulu-diva-ft-rich-mavoko-ona official video
    Fabrication de pelote avec Patxi et Jon TAMBOURINDEGUY de l' atelier Ona Pilota
    Top Dance - on i ona 1995
    Young Lil Hubi-"Ona"(Prod. Dominique808)
    Así me conocen un poquito|Ona Gamer ❤️❤️😜🤩
    Back To The City 2018 - Presenters: @OmolemoMathebe & @Ona-Peteke
    ONA ODO - YORUBA MOVIES 2016 NEW RELEASE
    O.N.A. - Kwaśna przygoda
    Rich Mavoko Ft Lulu Diva - Ona (official Video)
    Trinity, Filler Flash, Ona's Fate & Team Arrow vs Diaz! The Justice Clubhouse Podcast Episode 21
    Quien es más probable Luis Ona ❤️❤️🤤🤤
    Ölenin Ardından Yapılan Ona ulaşır Mı? "Hakkı Mercan" | Hasbihal
    Lea Elui Ginet @leaelui VS Ona @hailo - Musically 2018 - Musical.ly Muser Battle

Komentarze