O.N.A.

 O.N.A. — Mrok O.N.A. — MODLISHKA O.N.A. — BZZZZZ O.N.A. — Pieprz

Ocena:

Dziękujemy! Ocena została zapisana

Radio "O.N.A." online

O.N.A. to jeden z najbardziej znanych polskich zespołów rockowych z wokalistką – działał od 1994 do 2003 roku, ale dzisiaj nadal ma wielu fanów, którzy powracają regularnie do jego muzyki. Jeśli również chcesz posłuchać największych hitów O.N.A. oraz tych mniej znanych utworów z albumów grupy, dołącz do grona słuchaczy radia internetowego Tuba.FM. W stacji O.N.A. możesz zawsze usłyszeć swoją ulubioną muzykę!

Radio internetowe Tuba.FM zostało stworzone z myślą o najbardziej wymagających słuchaczach. Jeśli również lubisz dobrą muzykę, która będzie zawsze przy tobie, nie musisz poszukiwać jej już dłużej. Korzystanie z naszego radia on-line jest bardzo proste i wygodne – możesz słuchać z nami muzyki przez 24 godziny na dobę na swoim komputerze, smartfonie oraz tablecie – po prostu pobierz naszą aplikację mobilną.

O.N.A. – historia zespołu

Zespół O.N.A. został założony pod koniec 1994 roku jako kontynuacja projektu Skawalker. Do zespołu muzyków tworzonego przez nazwiska takie jak Skawiński, Tkaczyk, Kraszewski i Horny dołączyła osiemnastoletnia wówczas Agnieszka Chylińska.

Pierwszy album grupy został wydany w 1995 roku i miał tytuł "Modlishka". Krążek okazał się bardzo dużym sukcesem komercyjnym i szybko przyniósł grupie wielu fanów. Pochodzące z niego utwory takie jak „Drzwi”, „Znalazłam” i „Koła czasu” przyniosły grupie również pierwsza złotą płytę za sprzedaż 100 tysięcy egzemplarzy.

W 1996 roku do sprzedaży wszedł kolejny album grupy zatytułowany "Bzzzzz", z którego pochodzą takie utwory jak „Krzyczę – jestem”, „Kiedy powiem sobie dość” i „Nie chcę dawać tego co najlepsze”. To kolejny album, za który grupa otrzymała wiele nagród.

Trzecim albumem był "T.R.I.P." wraz z singlem „Najtrudniej”, który wyszedł w 1998 roku. Czwarta płyta „Pieprz” ukazała się rok później, a ostatni album grupy „Mrok” w 2001 roku. Wszystkie z nich cieszyły się ogromną popularnością.

Zespół O.N.A. zakończył swoją działalność muzyczną w 2003 roku z powodu „rozbieżności wizji artystycznych”. Skawiński i Tkaczyk zaangażowali się w tworzenie zespołu Kombii, który był kontynuacją dawnego Kombi, natomiast Chylińska wraz z Kraszewskim i Hornym oraz Krzysztofem Misiakiem i Dariuszem Osińskim stworzyła grupę Chylińska, która także wylansowała wiele rockowych hitów.

O.N.A. – dyskografia:

Modlishka – 1995
Bzzzzz – 19666
T.R.I.P. – 1998
Pieprz – 1999
Mrok – 2001

Grupa wydała również kompilację "To naprawdę już koniec 1995-2003" będącą podsumowaniem jej muzycznej działalności. Płyta została wydana w 2003 roku.

Wybierz stację radiową O.N.A. w Tuba.FM!

Jeśli również zaliczasz się do fanów zespołu O.N.A., nasza stacja radiowa o tej samej nazwie będzie dla ciebie najlepszym wyborem. Dzięki niej możesz przypomnieć sobie największe hity zespołu i te mniej znane. To najlepszy wybór nie tylko do słuchania w samotności, ale również na imprezę, gdy poszukujesz dobrego, rockowego grania w polskim wydaniu.

Dołącz do grona zadowolonych słuchaczy zespołu O.N.A. w naszym radiu internetowym Tuba.FM – możemy być z tobą zawsze wtedy, gdy masz ochotę na dobrą muzykę!

  • Podobne
  • Teledyski
  • Więcej »

  • BEST DANCE BATTLE - LEA ELUI GINET VS YT.ONA | Musical.ly Muser Battle
    Ona ihtiyaç vardıııı
    ONA'S NEW SONG LYRICS "HEY ITS ONA" ❤❤
    Fi'ona 2017
    Such An Amaizing Family!! Ona ZARI Anavyoishi Na WATOTO Wake.
    Conferenza Stampa ONA Terni 27 Febbraio 2016
    Ona
    Ona-On.Com Kino
    Konsellu Ministru Aprova Ona Documentos Husi SEDPAC
    II° Europe Tour "ONA" - March 2016
    Time after time (Sammy Cahn i Jule Styne) Per Ona nua
    DJ UNIC ft HARRYSON - LE GUSTA EL ONA OHH (OFFICIAL AUDIO)
    DJ ¥ONA Epic Dubstep MIX
    ONA House Progress Final
    Показ коллекции "ВЗРЫВ", бренд "ONA" - дизайнер Надежда Осадчий - "TV SHANS"
    Jala Brat x Buba Corelli x Coby - Ona'e(REMIX)
    Morenika (Popular Sefardí) Per Ona nua
    Omar Khaled Ahmed - ONA Academy - Voice Coaching - March 2017
    Jala Brat x Buba Corelli x Coby - Ona'e ( Tekst / Lyrics)
    DJ ¥ONA THIS IS POWER MIX!!!
    Anlat beni ona
    Chant of the Order of Nine Angles (ONA/O9A) - Agios O Baphomet for Three Voices
    BGF 2016 - Made in Brussels - L'ONA (FR)
    Ona Brown, World Impact Now, Inc, on "That's My Biz"
    Ona znowu mnie wysłuchała
    Jala Brat x Buba Corelli x Coby - Ona'e (Lyrics/Tekst)
    Mrembo Acheza Bila Nguo Nyimbo Ya Lulu Diva ft Rich Mavoco-Ona
    Samuel X Sailor - Ona (AUDIO)
    1 year Ona side by side
    Join Us at the 2018 ONA Navigation Summit
    Entrevista completa a ONA CARBONELL - Ciutadà novell | betevé
    Ona dieu
    Dolow - Ona Set (Audio)
    MojTV (obostrana potreba) 2013 (ona)
    Jinkss-Ona
    O.N.A. - Absta
    ONA President Vicki McKenna, RN, Message to ONA members, May 9 2018
    Ona Animal Science Program Highlights with John Arthington & Juliana Ranches
    umrze, a ona wie gdzie jedziemy
    CINEMÁTICA (Ojo x Ojo), Ona Planas
    Ona Loper - Floor Exercise - 2017 Women's Junior Olympic Championships
    Ràdio Ona Sants
    Olein Jaira Sophia Ona
    Chi siamo: onA.I.R.
    ona.mp4
    Wreck at Ona Speedway 2011 Ona,WV
    SEVMEK GÜZELDİR ONA SARILMAK DOKUNMAK WHATSAPP SEVGİ VİDEOLARI DURUM STATUS
    Roki Vulovic - Ona nece doci (subtitles)
    NEW Hailey Orona (yt.ona) Musical.ly of June 2018 | The Best Musically Videos Compilations
    Anja & Rok ~ Spoznala sva se na ona-on.com | Najina zgodba

Komentarze