Simply Red

 Simply Red — Life Simply Red — Stay Simply Red — Men and women Simply Red — Picture Book

Ocena:

Dziękujemy! Ocena została zapisana

Radio "Simply Red" online

Simply Red to jeden z najpopularniejszych zespołów brytyjskich, który został założony w 1984 roku przez lidera grupy Micka Hucknalla. Pozostali członkowie należący do zespołu to Tony Bowers – gitara basowa, Shaun Ward – gitara basowa, T.P Heitor – gitara, Tim Kellett – instrumenty klawiszowe, Chris Joyce – perkusja, Ian Kirkham – saksofon, Fritz McIntyre – wokal, instrumenty klawiszowe.

Początkowo zespół nosił nazwę Red, ale jego aktualna nazwa Simply Red pojawiła się później, w wyniku nieporozumienia. Podczas umawiania jednego z pierwszych koncertów, lider, Mick Hucknall, nie mógł porozumieć się przez telefon z menedżerem klubu, który nie mógł zrozumieć nazwy zespołu. Dlatego Hucknall powtórzył, że jego nazwa to „Red, simply Red”. Po dojeździe na miejsce wydarzenia, zespół zobaczył, że na plakatach pojawiła się nazwa Simply Red i to właśnie ona została przyjęta jako oficjalna.

Twórczość zespołu Simply Red

Swoją pierwsza płytę, „Picture Book”, zespół wydał w 1985 roku. Największy sukces przyniosła mu jednak płyta „Stars” z 1991 roku, na której znalazły się takie hity jak „Stars” oraz „Something Got Me Started”.

Zespół otrzymał nagrodę „Złotego słowika” za całokształt twórczości podczas 42. Festiwalu w Sopocie w 2005 roku. W 2010 roku, po 26 latach kariery, grupa postanowiła zakończyć działalność. Została reaktywowana w 2014 roku, gdy zespół postanowił wyruszyć w nową trasę koncertową. W 2015 roku odbyła się jubileuszowa trasa koncertowa po Europie „Big Love Tour 2015”, która celebrowała 30-lecie istnienia zespołu.

Dyskografia zespołu Simply Red:

  • Picture Book (1985)

  • Men and Women (1987)

  • A New Flame (1989)

  • Stars (1991)

  • Life (1995)

  • Greatest Hits (1996)

  • Blue (1998)

  • Love and the Russian Winter (1999)

  • It`s Only Love (2000)

  • Home (2003)

  • Simplified (2005)

  • Stay (2007)

  • Greatest Hits (2008)

  • Songs of Love (2010)

  • Big Love (2015)

Słuchaj Simply Red razem z radiem Tuba.FM!

Jeżeli przepadasz za Simply Red lub po prostu chcesz bliżej zapoznać się z twórczością zespołu, z naszym radiem internetowym Tuba.FM możesz zrobić to nawet teraz! Stacja radiowa Simply Red została w pełni zadedykowana tej popowej kapeli i dzięki niej możesz posłuchać zarówno tych najbardziej popularnych piosenek, jak i również tych mniej znanych, ale również zasługujących na szczególną uwagę.

Razem z naszym radiem możesz słuchać utworów Simply Red na komputerze, na swoim smartfonie lub na tablecie, korzystając z naszej aplikacji mobilnej, która przeznaczona jest do instalacji na urządzeniach mobilnych z wszystkimi systemami operacyjnymi. Wystarczy tylko dostęp do internetu, żeby zatopić się w dobrej muzyce wtedy, gdy tylko masz na to ochotę.

Zakładając swoje konto w naszym radiu internetowym Tuba.FM, możesz również łatwo dodawać swoje radia do listy ulubionych, a także tworzyć własne stacje radiowe, z najbardziej ulubionymi utworami i zespołami. Do naszego serwisu możesz dołączyć też przez konto na portalu Gazeta.pl lub Facebook. Zapraszamy do skorzystania z radia internetowego Simply Red w Tuba.FM i innych stacji radiowych!

  • Podobne
  • Informacje
  • Fani
  • Teledyski
  • Piosenki
  • Więcej »

  • Zespół udostępnił film, zapowiadający nowy album zatytułowany "Big Love".

    Simply Red z nowym wideo

    Zespół udostępnił film, zapowiadający nowy album zatytułowany "Big Love".

    Grupa Simply Red postanowiła uczcić 30. rocznicę światową trasą koncertową. 24 października 2015 roku zespół wystąpi na Torwarze w Warszawie.

    Simply Red jesienią 2015 w Warszawie

    Grupa Simply Red postanowiła uczcić 30. rocznicę światową trasą koncertową. 24 października 2015 roku zespół wystąpi na Torwarze w Warszawie.

  • Simply Red - Fairground (Live 2007) (Promo Only)
    Mick Hucknall (Simply Red) - You Make Me Feel Brand New
    SIMPLY RED - Never Never Love (LIVE in Netherlands)
    Simply Red Holding back the years
    Simply Red - So Not Over You - live in Paris @ Zenith - 17. novmber 2015
    Simply Red -- Besides you
    SIMPLY RED - Every Time We Say Goodbye
    SIMPLY RED IN HD & SOUND :) ( LIVERPOOL DECEMBER 2015 ) IT'S ONLY LOVE - A NEW FLAME - YOUR MIRROR
    Simply Red - For Your Babies - Live in Israel 2016
    Simply red doncaster races 13/08/16 ''stars''
    Simply Red - Ain't That A Lot Of Love (Club 69 Underground Dub Mix) 1999
    Stars - Simply Red instrumental guitar
    SIMPLY RED - Something Got Me Started (LIVE in Manchester 1990)
    SIMPLY RED - The Ghost of Love (With lyrics)
    Simply Red - Big Love Tour - Live in Chile 2016 -
    Something got me started - Simply Red, Manchester 12/12/15
    SIMPLY RED & SHINE ON
    SIMPLY RED Fairground ROLLO Mix
    Simply Red - Debris (Live 2007) (Promo Only)
    Simply Red - Maybe Someday Live Modena 1989 (Rare)
    SIMPLY RED - If You Don't Know Me By Now (LIVE at Lyceum Theatre - Original lyrics)
    SIMPLY RED - Night Nurse (LIVE in Montreux Jazz Festival 2016)
    Simply Red - Holding Back The Years (12" Original Extended Version)
    Im Interview mit Mick Hucknall von Simply Red
    SIMPLY RED - NUNCA NUNCA AMOR
    Simply Red~Stars [PM Dawn's Comprende Mix]
    Recensione Matitoni Simply Red Wjcon || DarkArtemisia
    Simply Red - Stars (08/12/15 Leeds)
    Simply Red - Ain't that a lot of love [ CH Arbon Summerdays 26 - 8 - 2016 ]
    BMW Festival. The Next 100 Years. - Simply Red - Part II
    Simply Red LIVE in Belgrade 2016 - Part One
    Simply Red - Sunrise (Le Nonsense Kiss Me Edit)
    Simply Red ‎– Money's Too Tight (To Mention) (The Cutback Mix) / (Vocal / Short 7" Version)
    SIMPLY RED | 6 Haziran'da EXPO 2016 Antalya'da!
    Simply Red - Big Band der Bundeswehr
    Simply Red 2014 Royal Variety Performance UK
    Simply Red - Stars (Live: Royal Albert Hall London) 21/04/2016
    SIMPLY RED - 24.10.2015, Torwar, Warszawa
    Simply Red - Holding back the years
    Simply Red - I Have The Love
    Simply Red Interview Teaser
    Simply Red - Sunrise - live in Riga 23.10.2015.Big Love Tour.
    Beside you - Simply Red (legendado)
    Simply Red - The Air That I Breathe (HQ)
    Simply Red live in Reifnitz (06.08.2016)
    Simply Red - I Won't Feel Bad Live Birmingham 1990
    Simply Red "Thrill me" Warszawa/Warsaw 2015
    Holding Back The Years – Simply Red
    Simply Red at Royal Albert Hall
    Simply Red The World and You Tonight with LYRICS
  • Simply Red 25 - The Greatest Hits - A New Flame
    Simply Red - The Greatest Hits - A New Flame
    Simply Red: The Greatest Hits 25 - A New Flame
    The Greatest Hits 25 - A New Flame
    A New Flame - A New Flame
    A New Flame (Expanded Version) - A New Flame
    The Greatest Hits 25 - A New Flame
    Simplified - A Song for You
    Simplified - A Song for You
    Something Got Me Started / A Song for You - Single - A Song for You
    Simplified - A Song for You
    Simplified (International Version) - A Song for You
    Simplified - A Song for You
    Something Got Me Started (Live In Cuba) - EP - A Song for You
    The Greatest Hits 25 - Ain't That a Lot of Love
    Reload - Ain't That a Lot of Love
    Love and the Russian Winter (Special Edition) - Ain't That a Lot of Love
    Simply Red: The Greatest Hits 25 - Ain't That a Lot of Love
    Love and the Russian Winter (Expanded Edition) - Ain't That a Lot of Love
    The Greatest Hits 25 - Ain't That a Lot of Love
    Love and the Russian Winter (Special Edition) - Ain't That a Lot of Love (Club 69 Underground Dub Mix)
    Love and the Russian Winter (Expanded Edition) - Ain't That a Lot of Love (Club 69 Underground Dub Mix)
    Love and the Russian Winter (Expanded Edition) - Ain't That a Lot of Love (Phats & Small Mutant Disco Vocal Mix)
    Love and the Russian Winter (Special Edition) - Ain't That a Lot of Love (Phats & Small Mutant Disco Vocal Mix)
    Simply Red - The Greatest Hits - Ain't That a Lotta Love
    STAY - ALL DOWN THE LINE
    Red Cover - EP - All Down the Line
    Simply Red Live - Red - EP - All Down the Line
    Live - All Down the Line
    Simply Red: Live - All Down the Line
    STAY - ALL DOWN THE LINE
    Live (Red) - All Down the Line (Live)
    The Greatest Hits 25 - Angel
    Simply Red: The Greatest Hits 25 - Angel
    100 R&B Classics - The Anthems - Angel
    The Greatest Hits 25 - Angel
    Love In the 90's - Angel
    Wavemusic Soul Ya 4 - Mousse T.'s Sexy Funky Disco - Angel (Mousse T.'s Soul Mix)
    Simply Red - The Greatest Hits - Angel (Remastered)
    Maximum Dance Hits, Vol. 1 - Angel (Temple Dub Mousse L's Mix)
    Love and the Russian Winter (Expanded Edition) - Back Into the Universe
    Love and the Russian Winter (Special Edition) - Back Into the Universe
    I Have The Love - Single - Beside You
    Songs of Love - Beside You
    Beside You
    Songs of Love - Beside you
    Songs of Love - Beside You
    So Not Over You - EP - Beside You
    Songs of Love - Beside You
    Songs of Love - Beside You
    Blue (Expanded Edition) - Blue
    Blue (Special Edition) - Blue
    Blue (Special Edition) - Broken Man
    Blue (Expanded Edition) - Broken Man
    Men and Women (Expanded Edition) - Broken Man (1987 Version)
    Men and Women (Special Edition) - Broken Man (1987 Version)
    Love and the Russian Winter (Expanded Edition) - Close to You
    Love and the Russian Winter (Special Edition) - Close to You
    Blue (Special Edition) - Come Get Me Angel
    Blue (Expanded Edition) - Come Get Me Angel
    Stars Collectors Edition - Come On In My Kitchen
    Stars (Collectors Edition) [Remastered] - Come On In My Kitchen
    Stars (Collectors Edition) [Remastered] {Audio Version} - Come On In My Kitchen
    Stars (Deluxe Edition) - Come On In My Kitchen (Robert Johnson Sessions)
    Stars (Expanded Edition) - Come On In My Kitchen (Robert Johnson Sessions)
    Picture Book (Expanded Version) - Come to My Aid
    Blue Cover - EP - Come to My Aid
    Simply Red: Live - Come to My Aid
    Picture Book - Come to My Aid
    Picture Book (Collector's Edition) - Come to My Aid
    Simply Red Live - Blue - EP - Come to My Aid
    Best of the 80s, Vol. 2 - Die Hits der 80er - Come to My Aid
    Farewell (Live at Sydney Opera House) - Come to My Aid
    Farewell (Live At Sydney Opera House) - Come to My Aid
    Picture Book (Expanded Version) - Come to My Aid (Survival Mix)
    Picture Book (Collector's Edition) - Come to My Aid (Survival Mix)
    Stay - Debris
    Stay - Debris
    Stay (Bonus Version) - Debris
    Stay - Debris
    The World and You Tonight - EP - Debris
    Stay - Debris
    Stay - Debris
    Stay - Debris
    Stay - Debris
    STAY - DEBRIS
    Stay - Debris
    Stay - Debris
    Stay - Debris
    Stay - Debris
    The World and You Tonight - EP - Debris (Sirius Session)
    The World and You Tonight - EP - Debris (Sirius Session)
    Farewell (Live At Sydney Opera House) - Enough
    A New Flame - Enough
    A New Flame (Remastered) - Enough
    Farewell (Live at Sydney Opera House) - Enough
    A New Flame (Expanded Version) - Enough
    Songs of Love - Ev'ry Time We Say Goodbye
    Songs of Love - Ev'ry time we say goodbye
    Simplified - Ev'ry Time We Say Goodbye

Komentarze