Simply Red

 Simply Red — Blue Simply Red — STARS Simply Red — Home Simply Red — Life

Ocena:

Dziękujemy! Ocena została zapisana

Radio "Simply Red" online

Simply Red to jeden z najpopularniejszych zespołów brytyjskich, który został założony w 1984 roku przez lidera grupy Micka Hucknalla. Pozostali członkowie należący do zespołu to Tony Bowers – gitara basowa, Shaun Ward – gitara basowa, T.P Heitor – gitara, Tim Kellett – instrumenty klawiszowe, Chris Joyce – perkusja, Ian Kirkham – saksofon, Fritz McIntyre – wokal, instrumenty klawiszowe.

Początkowo zespół nosił nazwę Red, ale jego aktualna nazwa Simply Red pojawiła się później, w wyniku nieporozumienia. Podczas umawiania jednego z pierwszych koncertów, lider, Mick Hucknall, nie mógł porozumieć się przez telefon z menedżerem klubu, który nie mógł zrozumieć nazwy zespołu. Dlatego Hucknall powtórzył, że jego nazwa to „Red, simply Red”. Po dojeździe na miejsce wydarzenia, zespół zobaczył, że na plakatach pojawiła się nazwa Simply Red i to właśnie ona została przyjęta jako oficjalna.

Twórczość zespołu Simply Red

Swoją pierwsza płytę, „Picture Book”, zespół wydał w 1985 roku. Największy sukces przyniosła mu jednak płyta „Stars” z 1991 roku, na której znalazły się takie hity jak „Stars” oraz „Something Got Me Started”.

Zespół otrzymał nagrodę „Złotego słowika” za całokształt twórczości podczas 42. Festiwalu w Sopocie w 2005 roku. W 2010 roku, po 26 latach kariery, grupa postanowiła zakończyć działalność. Została reaktywowana w 2014 roku, gdy zespół postanowił wyruszyć w nową trasę koncertową. W 2015 roku odbyła się jubileuszowa trasa koncertowa po Europie „Big Love Tour 2015”, która celebrowała 30-lecie istnienia zespołu.

Dyskografia zespołu Simply Red:

  • Picture Book (1985)

  • Men and Women (1987)

  • A New Flame (1989)

  • Stars (1991)

  • Life (1995)

  • Greatest Hits (1996)

  • Blue (1998)

  • Love and the Russian Winter (1999)

  • It`s Only Love (2000)

  • Home (2003)

  • Simplified (2005)

  • Stay (2007)

  • Greatest Hits (2008)

  • Songs of Love (2010)

  • Big Love (2015)

Słuchaj Simply Red razem z radiem Tuba.FM!

Jeżeli przepadasz za Simply Red lub po prostu chcesz bliżej zapoznać się z twórczością zespołu, z naszym radiem internetowym Tuba.FM możesz zrobić to nawet teraz! Stacja radiowa Simply Red została w pełni zadedykowana tej popowej kapeli i dzięki niej możesz posłuchać zarówno tych najbardziej popularnych piosenek, jak i również tych mniej znanych, ale również zasługujących na szczególną uwagę.

Razem z naszym radiem możesz słuchać utworów Simply Red na komputerze, na swoim smartfonie lub na tablecie, korzystając z naszej aplikacji mobilnej, która przeznaczona jest do instalacji na urządzeniach mobilnych z wszystkimi systemami operacyjnymi. Wystarczy tylko dostęp do internetu, żeby zatopić się w dobrej muzyce wtedy, gdy tylko masz na to ochotę.

Zakładając swoje konto w naszym radiu internetowym Tuba.FM, możesz również łatwo dodawać swoje radia do listy ulubionych, a także tworzyć własne stacje radiowe, z najbardziej ulubionymi utworami i zespołami. Do naszego serwisu możesz dołączyć też przez konto na portalu Gazeta.pl lub Facebook. Zapraszamy do skorzystania z radia internetowego Simply Red w Tuba.FM i innych stacji radiowych!

  • Podobne
  • Teledyski
  • Więcej »

  • Simply Red - Come To My Aid (Live Vector Arena Auckland 27/02/2016)
    Simply Red Big love tour 2015. Riga. Thrill me
    Sunrise - Simply Red at Live (Ciudad de México)
    Fursona Studio Remake / Cover (Simply Red - Sunrise) ft Audaki
    SIMPLY RED - Never Never Love (LIVE in Netherlands)
    Simply Red Holding back the years
    If You Don't Know Me by Now - SIMPLY RED Live at Java Soulnation Festival
    Simply Red - Its You
    SIMPLY RED Money's too tight Farewell 2010 London O2
    Simply Red Chepstow Racecourse 10th June 2016
    Simply Red, Holding Back The Years - Belgrade/Serbia, 23. 06. 2016
    SIMPLY RED - YOUR MIRROR
    simply red june 18th 2010_1
    Simply Red - Newbury Race Course - 16th July 2016
    Simply red - For your babies live subtitulado
    Simply Red - Ain't That A Lot Of Love (Club 69 Underground Dub Mix) 1999
    Simply Red - If You Don't Know Me By Now
    Simply Red - For Your Babies (Santiago-Chile 2016)
    Sunrise - Simply Red. Live in Manchester 12/12/15
    Simply Red - 2015 - in der Olympiahalle München
    Simply Red - Something's Burning
    Simply Red - Ain't That A Lot Of Love - Live In Prague 2010
    Simply Red - Big Love Tour - Live in Chile 2016 -
    Simply Red - The Air That I Breathe(Stevie J Remix Radio Version)
    Simply Red, Limerick Ire. music scene
    Simply Red Fairground Manchester 2015
    SIMPLY RED - Infidelity (With Lyrics)
    Fairground - simply red - genting arena Birmingham 20th November 2016
    Simply Red - Debris (Live 2007) (Promo Only)
    Simply Red - Thrill Me - BIG LOVE Tour O2 Arena, London
    Simply Red Thrill me. Chile 2016.
    Holding Back The Years - Simply Red in Tel Aviv Israel 14.06.2016
    Simply Red - Farewell Tour - Live in Birmingham - 14.12.2010 Intro + Come To My Aid
    Simply Red - Stars (Cover) by Pentasonic's Ben Akers
    Simply Red - Lost Weekend - LIVE IN SICILY
    Simply Red Live 06.11.2015 Westfalenhalle Dortmund: If You Don't Know me
    SIMPLY RED - NUNCA NUNCA AMOR
    Simply Red The Very Best Of B04 A New Flame - 432 Hz
    Simply Red - Hillside Avenue (1995)
    So not over you - Simply Red
    SIMPLY RED-HOLDING BACK THE YEARS (HQ)
    It's Only Love - Simply Red - Live
    Simply Red at Newbury Races - For Your Babies
    Simply Red Big love tour 2015. Riga. Stars
    Simply Red Cherry Shrimps
    Simply Red - If you don't know me by now
    Simply Red - Stars (08/12/15 Leeds)
    Simply Red August 2016
    BMW Festival. The Next 100 Years. - Simply Red - Part II
    Simply Red - Holding Back The Years (BJU5 cover)

Komentarze