Simply Red

 Simply Red — Greatest Hits Simply Red — Stay Simply Red — PICTURE BOOK Simply Red — Home

Ocena:

Dziękujemy! Ocena została zapisana

Radio "Simply Red" online

Simply Red to jeden z najpopularniejszych zespołów brytyjskich, który został założony w 1984 roku przez lidera grupy Micka Hucknalla. Pozostali członkowie należący do zespołu to Tony Bowers – gitara basowa, Shaun Ward – gitara basowa, T.P Heitor – gitara, Tim Kellett – instrumenty klawiszowe, Chris Joyce – perkusja, Ian Kirkham – saksofon, Fritz McIntyre – wokal, instrumenty klawiszowe.

Początkowo zespół nosił nazwę Red, ale jego aktualna nazwa Simply Red pojawiła się później, w wyniku nieporozumienia. Podczas umawiania jednego z pierwszych koncertów, lider, Mick Hucknall, nie mógł porozumieć się przez telefon z menedżerem klubu, który nie mógł zrozumieć nazwy zespołu. Dlatego Hucknall powtórzył, że jego nazwa to „Red, simply Red”. Po dojeździe na miejsce wydarzenia, zespół zobaczył, że na plakatach pojawiła się nazwa Simply Red i to właśnie ona została przyjęta jako oficjalna.

Twórczość zespołu Simply Red

Swoją pierwsza płytę, „Picture Book”, zespół wydał w 1985 roku. Największy sukces przyniosła mu jednak płyta „Stars” z 1991 roku, na której znalazły się takie hity jak „Stars” oraz „Something Got Me Started”.

Zespół otrzymał nagrodę „Złotego słowika” za całokształt twórczości podczas 42. Festiwalu w Sopocie w 2005 roku. W 2010 roku, po 26 latach kariery, grupa postanowiła zakończyć działalność. Została reaktywowana w 2014 roku, gdy zespół postanowił wyruszyć w nową trasę koncertową. W 2015 roku odbyła się jubileuszowa trasa koncertowa po Europie „Big Love Tour 2015”, która celebrowała 30-lecie istnienia zespołu.

Dyskografia zespołu Simply Red:

  • Picture Book (1985)

  • Men and Women (1987)

  • A New Flame (1989)

  • Stars (1991)

  • Life (1995)

  • Greatest Hits (1996)

  • Blue (1998)

  • Love and the Russian Winter (1999)

  • It`s Only Love (2000)

  • Home (2003)

  • Simplified (2005)

  • Stay (2007)

  • Greatest Hits (2008)

  • Songs of Love (2010)

  • Big Love (2015)

Słuchaj Simply Red razem z radiem Tuba.FM!

Jeżeli przepadasz za Simply Red lub po prostu chcesz bliżej zapoznać się z twórczością zespołu, z naszym radiem internetowym Tuba.FM możesz zrobić to nawet teraz! Stacja radiowa Simply Red została w pełni zadedykowana tej popowej kapeli i dzięki niej możesz posłuchać zarówno tych najbardziej popularnych piosenek, jak i również tych mniej znanych, ale również zasługujących na szczególną uwagę.

Razem z naszym radiem możesz słuchać utworów Simply Red na komputerze, na swoim smartfonie lub na tablecie, korzystając z naszej aplikacji mobilnej, która przeznaczona jest do instalacji na urządzeniach mobilnych z wszystkimi systemami operacyjnymi. Wystarczy tylko dostęp do internetu, żeby zatopić się w dobrej muzyce wtedy, gdy tylko masz na to ochotę.

Zakładając swoje konto w naszym radiu internetowym Tuba.FM, możesz również łatwo dodawać swoje radia do listy ulubionych, a także tworzyć własne stacje radiowe, z najbardziej ulubionymi utworami i zespołami. Do naszego serwisu możesz dołączyć też przez konto na portalu Gazeta.pl lub Facebook. Zapraszamy do skorzystania z radia internetowego Simply Red w Tuba.FM i innych stacji radiowych!

  • Podobne
  • Informacje
  • Fani
  • Teledyski
  • Piosenki
  • Więcej »

  • Zespół udostępnił film, zapowiadający nowy album zatytułowany "Big Love".

    Simply Red z nowym wideo

    Zespół udostępnił film, zapowiadający nowy album zatytułowany "Big Love".

  • Simply Red - Holding Back The Years - 24.10.2015 Warszawa, Torwar
    Simply Red - Something Got Me Started
    SIMPLY RED - Never Never Love (LIVE in Netherlands)
    Simply Red Fairground Live TUI-Arena Hannover 4.11.2015
    Simply Red - Its You
    Simply Red Chepstow Racecourse 10th June 2016
    Holding Back The Years (Simply Red) - Ukulele Lesson
    Simply Red The Very Best Of A16 Heaven - 432 Hz
    Simply Red - Something's Burning
    SIMPLY RED & SHINE ON
    SIMPLY RED - Infidelity (With Lyrics)
    Simply Red - Debris (Live 2007) (Promo Only)
    Simply Red - Holding Back The Years (12" Original Extended Version)
    Simply Red The Very Best Of A03 It's Only Love - 432 Hz
    SIMPLY RED - NUNCA NUNCA AMOR
    Simply Red - Infidelity (Stretch Mix)
    Simply Red The Very Best Of B04 A New Flame - 432 Hz
    Simply Red The Very Best Of B05 The Right Thing (12' Original Extended Version) - 432 Hz
    Simply Red - Nightnurse Live at Ziggo Dome Amsterdam 2015
    SIMPLY RED - Never Never Love
    Simply Red LIVE in Belgrade 2016 - Part One
    Simply red
    Simply Red: holding back the years (Daynea Deacon - Reggae Version)
    Simply Red - Big Band der Bundeswehr
    SIMPLY RED - Fairground
    Simply Red Birthday Song
    Simply Red Greatest Hits 2018 - Best Songs Of Simply Red
    Discovering Simply Red Full Documentary
    Simply Red - Stars - October 31/2015 - Frankfurt
    Simply Red The Very Best Of A02 Holding Back The Years (12' Original Extended Version) - 432 Hz
    SIMPLY RED - To Be Free
    Simply Red - Sunrise - live in Riga 23.10.2015.Big Love Tour.
    Simply Red - You Make Me Believe - Life, 1995 ~ HQ. Simply Red Tribute.
    SIMPLY RED -SHINE ON (EXT DISCOFLASH)
    How To Play "Something Got Me Started" (c) Simply Red - /w Acoustic Guitar & Bluesharp - Tutorial
    Simply Red - Stars (Instrumental) HQ
    Holding Back The Years – Simply Red
    Smoot Quartet - Holding Back the Years | Simply Red - Jazz cover (G. Parlato version)
    Karaoke Money's Too Tight (To Mention) - Simply Red *
    SIMPLY RED Live Full Concert 2017 HD
    Simply Red - Enough Citibank Hall , Rio de Janeiro 23/4/2010
    simply red's The air that i breathe lyrics
    Simply Red The Very Best Of B18 I Know You Got Soul (Live @ Montreux) - 432 Hz
    Simply Red - Stars HQ
    Simply Red Dee Pinto World Show Novice Youth WP
    SIMPLY RED - HOLDING BACK THE YEARS (LEGENDADO EM PT)
    Symphonica in Rosso: Simply Red with I did it my way
    Simply Red - Stars (cover)
    The Right Thing [12" Original Extended Version] - Simply Red (MV) 1987
    Simply Red - If You Don't Know Me By Now (Live at the Royall Albert Hall)(tradus in romana)
  • Simply Red - The Greatest Hits - A New Flame
    Simply Red: The Greatest Hits 25 - A New Flame
    The Greatest Hits 25 - A New Flame
    The Greatest Hits 25 - A New Flame
    A New Flame (Expanded Version) - A New Flame
    A New Flame - A New Flame
    Simply Red 25 - The Greatest Hits - A New Flame
    Simplified - A Song for You
    Simplified - A Song for You
    Something Got Me Started / A Song for You - Single - A Song for You
    Simplified - A Song for You
    Simplified (International Version) - A Song for You
    Simplified - A Song for You
    Something Got Me Started (Live In Cuba) - EP - A Song for You
    The Greatest Hits 25 - Ain't That a Lot of Love
    Reload - Ain't That a Lot of Love
    Love and the Russian Winter (Expanded Edition) - Ain't That a Lot of Love
    Simply Red: The Greatest Hits 25 - Ain't That a Lot of Love
    Love and the Russian Winter (Special Edition) - Ain't That a Lot of Love
    The Greatest Hits 25 - Ain't That a Lot of Love
    Love and the Russian Winter (Expanded Edition) - Ain't That a Lot of Love (Club 69 Underground Dub Mix)
    Love and the Russian Winter (Special Edition) - Ain't That a Lot of Love (Club 69 Underground Dub Mix)
    Love and the Russian Winter (Special Edition) - Ain't That a Lot of Love (Phats & Small Mutant Disco Vocal Mix)
    Love and the Russian Winter (Expanded Edition) - Ain't That a Lot of Love (Phats & Small Mutant Disco Vocal Mix)
    Simply Red - The Greatest Hits - Ain't That a Lotta Love
    STAY - ALL DOWN THE LINE
    Red Cover - EP - All Down the Line
    Simply Red Live - Red - EP - All Down the Line
    Live - All Down the Line
    Simply Red: Live - All Down the Line
    STAY - ALL DOWN THE LINE
    Live (Red) - All Down the Line (Live)
    The Greatest Hits 25 - Angel
    100 R&B Classics - The Anthems - Angel
    Simply Red: The Greatest Hits 25 - Angel
    Love In the 90's - Angel
    The Greatest Hits 25 - Angel
    Wavemusic Soul Ya 4 - Mousse T.'s Sexy Funky Disco - Angel (Mousse T.'s Soul Mix)
    Simply Red - The Greatest Hits - Angel (Remastered)
    Maximum Dance Hits, Vol. 1 - Angel (Temple Dub Mousse L's Mix)
    Love and the Russian Winter (Expanded Edition) - Back Into the Universe
    Love and the Russian Winter (Special Edition) - Back Into the Universe
    Songs of Love - Beside you
    So Not Over You - EP - Beside You
    Songs of Love - Beside You
    Songs of Love - Beside You
    Songs of Love - Beside You
    I Have The Love - Single - Beside You
    Songs of Love - Beside You
    Beside You
    Blue (Expanded Edition) - Blue
    Blue (Special Edition) - Blue
    Blue (Special Edition) - Broken Man
    Blue (Expanded Edition) - Broken Man
    Men and Women (Special Edition) - Broken Man (1987 Version)
    Men and Women (Expanded Edition) - Broken Man (1987 Version)
    Love and the Russian Winter (Expanded Edition) - Close to You
    Love and the Russian Winter (Special Edition) - Close to You
    Blue (Special Edition) - Come Get Me Angel
    Blue (Expanded Edition) - Come Get Me Angel
    Stars Collectors Edition - Come On In My Kitchen
    Stars (Collectors Edition) [Remastered] - Come On In My Kitchen
    Stars (Collectors Edition) [Remastered] {Audio Version} - Come On In My Kitchen
    Stars (Deluxe Edition) - Come On In My Kitchen (Robert Johnson Sessions)
    Stars (Expanded Edition) - Come On In My Kitchen (Robert Johnson Sessions)
    Simply Red: Live - Come to My Aid
    Picture Book (Collector's Edition) - Come to My Aid
    Simply Red Live - Blue - EP - Come to My Aid
    Picture Book - Come to My Aid
    Best of the 80s, Vol. 2 - Die Hits der 80er - Come to My Aid
    Farewell (Live at Sydney Opera House) - Come to My Aid
    Farewell (Live At Sydney Opera House) - Come to My Aid
    Blue Cover - EP - Come to My Aid
    Picture Book (Expanded Version) - Come to My Aid
    Picture Book (Collector's Edition) - Come to My Aid (Survival Mix)
    Picture Book (Expanded Version) - Come to My Aid (Survival Mix)
    Stay (Bonus Version) - Debris
    Stay - Debris
    The World and You Tonight - EP - Debris
    Stay - Debris
    Stay - Debris
    Stay - Debris
    STAY - DEBRIS
    Stay - Debris
    Stay - Debris
    Stay - Debris
    Stay - Debris
    Stay - Debris
    Stay - Debris
    Stay - Debris
    The World and You Tonight - EP - Debris (Sirius Session)
    The World and You Tonight - EP - Debris (Sirius Session)
    A New Flame - Enough
    A New Flame (Remastered) - Enough
    Farewell (Live at Sydney Opera House) - Enough
    A New Flame (Expanded Version) - Enough
    Farewell (Live At Sydney Opera House) - Enough
    Songs of Love - Ev'ry Time We Say Goodbye
    Songs of Love - Ev'ry Time We Say Goodbye
    Men and Women (Expanded Edition) - Ev'ry Time We Say Goodbye

Komentarze