Simply Red

 Simply Red — STARS Simply Red — Life Simply Red — Stay Simply Red — Men and women

Ocena:

Dziękujemy! Ocena została zapisana

Radio "Simply Red" online

Simply Red to jeden z najpopularniejszych zespołów brytyjskich, który został założony w 1984 roku przez lidera grupy Micka Hucknalla. Pozostali członkowie należący do zespołu to Tony Bowers – gitara basowa, Shaun Ward – gitara basowa, T.P Heitor – gitara, Tim Kellett – instrumenty klawiszowe, Chris Joyce – perkusja, Ian Kirkham – saksofon, Fritz McIntyre – wokal, instrumenty klawiszowe.

Początkowo zespół nosił nazwę Red, ale jego aktualna nazwa Simply Red pojawiła się później, w wyniku nieporozumienia. Podczas umawiania jednego z pierwszych koncertów, lider, Mick Hucknall, nie mógł porozumieć się przez telefon z menedżerem klubu, który nie mógł zrozumieć nazwy zespołu. Dlatego Hucknall powtórzył, że jego nazwa to „Red, simply Red”. Po dojeździe na miejsce wydarzenia, zespół zobaczył, że na plakatach pojawiła się nazwa Simply Red i to właśnie ona została przyjęta jako oficjalna.

Twórczość zespołu Simply Red

Swoją pierwsza płytę, „Picture Book”, zespół wydał w 1985 roku. Największy sukces przyniosła mu jednak płyta „Stars” z 1991 roku, na której znalazły się takie hity jak „Stars” oraz „Something Got Me Started”.

Zespół otrzymał nagrodę „Złotego słowika” za całokształt twórczości podczas 42. Festiwalu w Sopocie w 2005 roku. W 2010 roku, po 26 latach kariery, grupa postanowiła zakończyć działalność. Została reaktywowana w 2014 roku, gdy zespół postanowił wyruszyć w nową trasę koncertową. W 2015 roku odbyła się jubileuszowa trasa koncertowa po Europie „Big Love Tour 2015”, która celebrowała 30-lecie istnienia zespołu.

Dyskografia zespołu Simply Red:

  • Picture Book (1985)

  • Men and Women (1987)

  • A New Flame (1989)

  • Stars (1991)

  • Life (1995)

  • Greatest Hits (1996)

  • Blue (1998)

  • Love and the Russian Winter (1999)

  • It`s Only Love (2000)

  • Home (2003)

  • Simplified (2005)

  • Stay (2007)

  • Greatest Hits (2008)

  • Songs of Love (2010)

  • Big Love (2015)

Słuchaj Simply Red razem z radiem Tuba.FM!

Jeżeli przepadasz za Simply Red lub po prostu chcesz bliżej zapoznać się z twórczością zespołu, z naszym radiem internetowym Tuba.FM możesz zrobić to nawet teraz! Stacja radiowa Simply Red została w pełni zadedykowana tej popowej kapeli i dzięki niej możesz posłuchać zarówno tych najbardziej popularnych piosenek, jak i również tych mniej znanych, ale również zasługujących na szczególną uwagę.

Razem z naszym radiem możesz słuchać utworów Simply Red na komputerze, na swoim smartfonie lub na tablecie, korzystając z naszej aplikacji mobilnej, która przeznaczona jest do instalacji na urządzeniach mobilnych z wszystkimi systemami operacyjnymi. Wystarczy tylko dostęp do internetu, żeby zatopić się w dobrej muzyce wtedy, gdy tylko masz na to ochotę.

Zakładając swoje konto w naszym radiu internetowym Tuba.FM, możesz również łatwo dodawać swoje radia do listy ulubionych, a także tworzyć własne stacje radiowe, z najbardziej ulubionymi utworami i zespołami. Do naszego serwisu możesz dołączyć też przez konto na portalu Gazeta.pl lub Facebook. Zapraszamy do skorzystania z radia internetowego Simply Red w Tuba.FM i innych stacji radiowych!

  • Podobne
  • Informacje
  • Fani
  • Teledyski
  • Więcej »

  • Zespół udostępnił film, zapowiadający nowy album zatytułowany "Big Love".

    Simply Red z nowym wideo

    Zespół udostępnił film, zapowiadający nowy album zatytułowany "Big Love".

  • Simply Red - Something Got Me Started
    SIMPLY RED - Never Never Love (LIVE in Netherlands)
    Simply Red - Its You
    Simply Red - Stars SC [HD Karaoke] CS11512.mp4
    Simply Red Greatest Hits - Best Songs Of Simply Red - Simply Red full album 2018
    Simply red - For your babies live subtitulado
    Simply Red Greatest Hits Playlist Simply Red Best Of Album Best Music Cover
    Simply Red Greatest Hits - Best Songs Of Simply Red
    Simply Red - Something's Burning
    Simply Red - If You Don't Know Me By Now (Karaoke and Lyric Version) [Audio High Quality]
    SIMPLY RED - Infidelity (With Lyrics)
    Simply Red - Debris (Live 2007) (Promo Only)
    Simply Red - Holding Back The Years (12" Original Extended Version)
    Simply Red - Lost Weekend - LIVE IN SICILY
    SIMPLY RED - NUNCA NUNCA AMOR
    Simply Red~Stars [PM Dawn's Comprende Mix]
    SIMPLY RED - Never Never Love
    Simply Red LIVE in Belgrade 2016 - Part One
    Simply Red - Something Got Me Started (Live At Montreux 2003)
    Simply Red - Big Band der Bundeswehr
    SIMPLY RED - Fairground
    Simply Red Birthday Song
    Simply Red - Stars (Live: Royal Albert Hall London) 21/04/2016
    SIMPLY RED - To Be Free
    Simply Red - You Make Me Believe - Life, 1995 ~ HQ. Simply Red Tribute.
    Beside you - Simply Red (legendado)
    Simply Red ➤ Sunrise (Love To Infinity Club Mix)
    How To Play "Something Got Me Started" (c) Simply Red - /w Acoustic Guitar & Bluesharp - Tutorial
    Simply Red - Stars (Instrumental) HQ
    Holding Back The Years – Simply Red
    Smoot Quartet - Holding Back the Years | Simply Red - Jazz cover (G. Parlato version)
    Karaoke Money's Too Tight (To Mention) - Simply Red *
    simply red's The air that i breathe lyrics
    Simply Red - Stars HQ
    Simply Red Dee Pinto World Show Novice Youth WP
    Redless - Simply Red Tribute - Infidelity
    Simply Red Greatest Hits [Full Album] - Best Songs Of Simply Red New 2018
    Symphonica in Rosso: Simply Red with I did it my way
    Simply Red - Sunrise LIVE (São Paulo, 2016)
    Simply Red - Stars (cover)
    The Right Thing [12" Original Extended Version] - Simply Red (MV) 1987
    Simply Red Greatest Hits --- Simply Red Collection [Full Album Live]
    Simply Red - If You Don't Know Me By Now (Live at the Royall Albert Hall)(tradus in romana)
    Simply Red - Sunrise (Vocal Mix) (2003)
    Simply Red Greatest Hits Playlist - Best Songs Of Simply Red - Simply Red Best Songs
    SIMPLY RED - Sunrise (LIVE in Montreux Jazz Festival 2016)
    Holding Back the Years (12" Extended Mix) ~ Simply Red
    SIMPLY RED - Remembering the First Time
    Simply Red - Sunrise (Live 2003)
    Simply Red - Ain't That Lot Of Love - live Germany @ Messe Erfurt - 31 07 2016

Komentarze