Voo Voo

 Voo Voo — FLOTA ZJEDNOCZONYCH SIŁ Voo Voo — The Best & The Rest Voo Voo — 21 Voo Voo — PLYTA Z MUZYKĄ

Ocena:

Dziękujemy! Ocena została zapisana

Radio "Voo Voo" online

Przepadasz za muzyką zespołu Voo Voo? W takim razie jesteś trafiłeś w dobre miejsce i jeszcze lepsze ręce! Nasze radio internetowe Tuba.FM, stworzyło specjalną stację dla wielbicieli Voo Voo. Jeśli jesteś jednym z nich i chcesz poznać muzykę zespołu jeszcze bliżej, po prostu dołącz do grona naszych słuchaczy i baw się dobrze!

Historia zespołu Voo Voo

Początki zespołu Voo Voo sięgają lat osiemdziesiątych. Od tego czasu grupa tworzy muzykę, będącą połączeniem rocka z folkiem i jazzem. Ostatnio kapela zaczęła eksperymentować z nowymi brzmieniami, m. in.: drum&bassem, hip-hopem czy nu jazzem.

Voo Voo został założony w 1985 roku. Początkowo w jego skład, wchodzili głównie członkowie grupy Morawski Waglewski Nowicki Hołdys, a mianowicie i Wojciech Waglewski, Andrzej Nowicki (gitara basowa), Wojciech Morawski (perkusja) i Milo Kurtis (instrumenty perkusyjne i trąbka). W trakcie pierwszych koncertów, z kapelą grał również Marek Czapelski. Wkrótce w zespole nastąpiły roszady osobowe – odeszli Nowicki, Kurtis i Czapelski, natomiast pojawili się bracia Jan Pospieszalski i Mateusz Pospieszalski oraz Andrzej Ryszka. Na początku lat dziewięćdziesiątych, na perkusji zaczął grać Piotr „Stopa” Żyżelewicz. Muzyka zespołu Voo Voo ewoluowała na przestrzeni ostatnich lat. Początkowo była mocno surrealistyczna i mroczna, aby potem przejść do bardziej dynamicznych i pogodniejszych klimatów. Każdy album był nieco inny, skupiając się na określonych inspiracjach gatunkami muzycznymi, dlatego ma swój wyjątkowy styl.

Dyskografia zespołu Voo Voo:

Voo Voo – 1986
Sno-powiązałka – 1987
Małe Wu Wu – 1988
Z środy na czwartek – 1989
Zespół gitar elektrycznych – 1991
Tam tam i tu – 1991
Łobi jabi – 1993
Zapłacono – 1994
Rapatapa-to-ja – 1995
Flota zjednoczonych sił – 1997
Oov Oov – 1998
Kalejdoskop – 1999
Płyta z muzyką – 2001
Płyta – 2002
Voo Voo z kobietami – 2003
XX Cz. 1 – 2005
21 – 2006
Tischner – 2007
Małe Wu Wu śpiewa wiersze ks. Jana Twardowskiego – 2007
Samo Voo Voo – 2008
Voo Voo i Haydamaky – 2009
Wszyscy muzycy to wojownicy – 2010
Nowa płyta – 2012
Dobry wieczór – 2014
Placówka ’44 – 2015
7 – 2017

Oprócz powyższych płyt zespół Voo Voo ma na swoim koncie także różne płyty koncertowe, kompilacje, a także ścieżki dźwiękowe, między innymi do takich filmów jak „Tytus, Romek i A’Tomek wśród złodziei marzeń” czy „Zaćmienie Piątego Słońca”.

Słuchaj najlepszej muzyki Voo Voo razem z radiem Tuba.FM!

Jeśli również przepadasz za muzyką zespołu Voo Voo, w naszym radiu internetowym Tuba.FM przygotowaliśmy dla ciebie wiele świetnych propozycji tego właśnie zespołu. Dołącz do grona słuchaczy Radia Voo Voo, które skoncentrowane jest na muzyce tego właśnie zespołu.

Zapewniamy najlepszą zabawę z najlepszą muzyką przez całą dobę – aby korzystać z naszego radia internetowego Tuba.FM, musisz mieć tylko dostęp do internetu. Możesz słuchać nas również z użyciem naszych aplikacji mobilnych na swoim smartfonie albo tablecie. Nie czekaj, ale zostań słuchaczem radia Tuba.FM i baw się dobrze niezależnie od tego, gdzie teraz jesteś!

  • Podobne
  • Informacje
  • Teledyski
  • Więcej »

  • Już 27 listopada rozpoczną się Europejskie Targi Muzyczne ?Co Jest Grane?.

    Warszawa europejską stolicą muzyki

    Już 27 listopada rozpoczną się Europejskie Targi Muzyczne ?Co Jest Grane?.

  • Muzyk na backstage'u: Voo Voo
    RITCHIE - VOO DE CORAÇÃO
    DJI Tello vôo fronteira Brasil Paraguai Lago Itaipu
    Voo de Falcão-peregrino cassini na Praia das Corvinas - Salinópolis PA
    Découvrez Le Forum VOO !
    Voo em equipe - Clube de Voo Livre Tangará - Nov 2016
    XPlane 11 - Conhecendo A319 - Vôo Teste
    5. Voo Voo - Cudnie
    Primeiro voo - Aproximação em Uberlândia [C152] [HD]
    VOO DE PARAPENTE PRAIA VERMELHA - PENHA SC
    Voo Voo - Kimkolwiek
    VOO - Comment commander un programme VOO via leVOOcorder ?
    Meu Primeiro Voo No X Plane 11
    Voo ao Cristo 02-11-2011 - Parapente
    Voo panoramico
    Terra do Sol Escola de Voo Passeio Praia do Futuro Carlos Goettems
    Voo 12 10 18 Rancharia Estrada Asilo C1
    Voo Mi Drone- 18:11:2017
    09. Voo Voo - Po Latach
    SUPERMAN - PRIMEIRO VOO - DUBLADO I FÃS DC BR
    VOO- Comment recevoir ma facture par mail ?
    Voos dos novos alunos Voo Livre Vila Velha - Ponta Grossa - PR (First solo paragliding flight)
    voo Caravan
    Batismos de voo: Rotary e Lions Club concretizam sonho de 350 crianças com necessidades especiais
    Toninho Ferragutti & Salomão Soares | O Vôo da Muriçoca (Toninho Ferragutti)
    Voo - Songs we used To dance To
    Vôo E50 Eachine portátil
    VOO DUPLO LILIAN SOARES
    O VÔO DOS KAMIKAZES JAPONESES #HistoriaDoMundo #segundaguerramundial #kamikazesJaponeses
    12. Voo Voo - Mydło, powidło
    VOO DUPLO DE PARAPENTE NA LAGOA DA CONCEIÇÃO
    11. Voo Voo - Słowa Pożegnania
    Muzyka - VOO VOO - KOKORYN i
    Vídeo de Voo - Equipe Aerodactyl - Regular - SAE Brasil Aerodesign 2018
    2. Voo Voo - Senator
    Pouso GOL voo 2083 Recife - Galeão
    Terra do Sol Escola de Voo Passeio Praia do Futuro Pissuri
    Voo Voo Koncert Świdnica 08/12/2012 "Powiewa" HD
    Vôo Duplo - Governador Valadares
    [P3D V4] VOO DE SANTOS DUMONT(SDU) PARA PORTO ALEGRE COM ESCALA EM CONGONHAS(CGH) COM O 738 DA GOL
    Voo de balão.
    NASA ANUNCIA VOO INÉDITO COM NAVE MODERNA
    Voo F450 Gimbal 2D - Sistema FPV com Câmera Sport
    Voo no bairro Santana
    Viagem inaugural do voo mais longo do mundo
    05. Voo Voo feat. Tomek Makowiecki - Modlitwa Warszawska
    Sobrevoando e narrando o vôo de hoje sobre minha cidade
    Primeiro vôo externo Parrot AR Drone 2.0
    Punta Cana - Voo Parasailing/Parasail
    VOO - Databoost

Komentarze