Voo Voo

 Voo Voo — Wszyscy muzycy to wojownicy Voo Voo — Nowa płyta Voo Voo — SAMO VOO VOO Voo Voo — The Best & The Rest

Ocena:

Dziękujemy! Ocena została zapisana

Radio "Voo Voo" online

Przepadasz za muzyką zespołu Voo Voo? W takim razie jesteś trafiłeś w dobre miejsce i jeszcze lepsze ręce! Nasze radio internetowe Tuba.FM, stworzyło specjalną stację dla wielbicieli Voo Voo. Jeśli jesteś jednym z nich i chcesz poznać muzykę zespołu jeszcze bliżej, po prostu dołącz do grona naszych słuchaczy i baw się dobrze!

Historia zespołu Voo Voo

Początki zespołu Voo Voo sięgają lat osiemdziesiątych. Od tego czasu grupa tworzy muzykę, będącą połączeniem rocka z folkiem i jazzem. Ostatnio kapela zaczęła eksperymentować z nowymi brzmieniami, m. in.: drum&bassem, hip-hopem czy nu jazzem.

Voo Voo został założony w 1985 roku. Początkowo w jego skład, wchodzili głównie członkowie grupy Morawski Waglewski Nowicki Hołdys, a mianowicie i Wojciech Waglewski, Andrzej Nowicki (gitara basowa), Wojciech Morawski (perkusja) i Milo Kurtis (instrumenty perkusyjne i trąbka). W trakcie pierwszych koncertów, z kapelą grał również Marek Czapelski. Wkrótce w zespole nastąpiły roszady osobowe – odeszli Nowicki, Kurtis i Czapelski, natomiast pojawili się bracia Jan Pospieszalski i Mateusz Pospieszalski oraz Andrzej Ryszka. Na początku lat dziewięćdziesiątych, na perkusji zaczął grać Piotr „Stopa” Żyżelewicz. Muzyka zespołu Voo Voo ewoluowała na przestrzeni ostatnich lat. Początkowo była mocno surrealistyczna i mroczna, aby potem przejść do bardziej dynamicznych i pogodniejszych klimatów. Każdy album był nieco inny, skupiając się na określonych inspiracjach gatunkami muzycznymi, dlatego ma swój wyjątkowy styl.

Dyskografia zespołu Voo Voo:

Voo Voo – 1986
Sno-powiązałka – 1987
Małe Wu Wu – 1988
Z środy na czwartek – 1989
Zespół gitar elektrycznych – 1991
Tam tam i tu – 1991
Łobi jabi – 1993
Zapłacono – 1994
Rapatapa-to-ja – 1995
Flota zjednoczonych sił – 1997
Oov Oov – 1998
Kalejdoskop – 1999
Płyta z muzyką – 2001
Płyta – 2002
Voo Voo z kobietami – 2003
XX Cz. 1 – 2005
21 – 2006
Tischner – 2007
Małe Wu Wu śpiewa wiersze ks. Jana Twardowskiego – 2007
Samo Voo Voo – 2008
Voo Voo i Haydamaky – 2009
Wszyscy muzycy to wojownicy – 2010
Nowa płyta – 2012
Dobry wieczór – 2014
Placówka ’44 – 2015
7 – 2017

Oprócz powyższych płyt zespół Voo Voo ma na swoim koncie także różne płyty koncertowe, kompilacje, a także ścieżki dźwiękowe, między innymi do takich filmów jak „Tytus, Romek i A’Tomek wśród złodziei marzeń” czy „Zaćmienie Piątego Słońca”.

Słuchaj najlepszej muzyki Voo Voo razem z radiem Tuba.FM!

Jeśli również przepadasz za muzyką zespołu Voo Voo, w naszym radiu internetowym Tuba.FM przygotowaliśmy dla ciebie wiele świetnych propozycji tego właśnie zespołu. Dołącz do grona słuchaczy Radia Voo Voo, które skoncentrowane jest na muzyce tego właśnie zespołu.

Zapewniamy najlepszą zabawę z najlepszą muzyką przez całą dobę – aby korzystać z naszego radia internetowego Tuba.FM, musisz mieć tylko dostęp do internetu. Możesz słuchać nas również z użyciem naszych aplikacji mobilnych na swoim smartfonie albo tablecie. Nie czekaj, ale zostań słuchaczem radia Tuba.FM i baw się dobrze niezależnie od tego, gdzie teraz jesteś!

  • Podobne
  • Informacje
  • Teledyski
  • Więcej »

  • Już 27 listopada rozpoczną się Europejskie Targi Muzyczne "Co Jest Grane".

    Warszawa europejską stolicą muzyki

    Już 27 listopada rozpoczną się Europejskie Targi Muzyczne "Co Jest Grane".

    Zespół Wojciecha Waglewskiego opublikował wideo, promujące album "Placówka'44".

    Voo Voo i Organek w teledysku do piosenki "Palec na cynglu"

    Zespół Wojciecha Waglewskiego opublikował wideo, promujące album "Placówka'44".

  • Primeiro voo - Cessna 182
    Muzyk na backstage'u: Voo Voo
    Voo phantom 4pro.
    Teoria de voo - Aula: 13 - Vroom Piloto
    Voo até o Alemoa
    Voo de Falcão-peregrino cassini na Praia das Corvinas - Salinópolis PA
    Voo da Águia Vitória - S.L.Benfica vs S.C. Braga (9/08/2017)
    FÉRIAS NA FLÓRIDA | COMO É A REFEIÇÃO NO VOO DA LATAM
    [*** XPLANE11 ***] Primeiro Voo AZUL com EMBRAER 170 | SBPA ✈ SBCT
    Primeiro cross - 21º Voo 4200m atl. 40km distância - Pouso em Ouro Fino MG
    Vôo de ASA DELTA na Cidade Maravilhosa
    Chegando em SP voo da latam
    Vôo no domingo com meu amigo Mário fly(1)
    5. Voo Voo - Cudnie
    Volocopter VC200 Primeiro Vôo
    Voo Voo - Kimkolwiek
    Vídeo voo drone
    Primeira Viagem? VC NÃO PODE ATRASAR...E O SEU VOO PODE?
    Vocabulário: RESERVANDO SEU VOO | Inglês do Jerry
    Vôo sem pouso ~ADOC MC poesia Batalha do Rudge
    PERDI O VOO:ONDE FIQUEI EM LISBOA
    DJI Go 4 ITA - 1o teste de voo no drone DJI Mavic Pro
    AGEI - Feira do Livro 2012 - Voo Independente XI
    Vôo com Drone Mavic
    09. Voo Voo - Po Latach
    Meu segundo vôo
    MEU PRIMEIRO VOO COM O DRONE PHANTOM 3 ADVANCED
    4. Voo Voo - W połowie mniej I
    Voo #30 I DJI F550 I Voo de drone na Prefeitura de Patos de Minas I Voo na íntegra
    Teoria de voo - Aula: 22 - Vroom Piloto
    Batismos de voo: Rotary e Lions Club concretizam sonho de 350 crianças com necessidades especiais
    Voo SSNG
    Voo - Songs we used To dance To
    Vôo litoral catarinense... Bravo700 HD Hero2
    Voo de ultraleve | Bonito – MS
    Extra EA-300 Voo acrobático - Expo Aero Brasil 2012
    #vlog1 - QUASE 15H DE VOO
    12. Voo Voo - Mydło, powidło
    VOO VOO Koncert Świdnica 08/12/2012 "Ukłony", "To co zostanie " HD
    VOO DUPLO DE PARAPENTE NA LAGOA DA CONCEIÇÃO
    VOO DE DRONE SOBRE JUMIRIM - SP
    11. Voo Voo - Słowa Pożegnania
    VOO - Comment et où puis je visualiser l'état de mes consommations ?
    Kobieto proszę Cię - Voo Voo - Turek - 01.09.2013
    Muzyka - VOO VOO - KOKORYN i
    voo Cessna 172
    2. Voo Voo - Senator
    Preparando vôo Hubsan H502S Itapema -SC
    Animation VOO Rire, Octobre 2013
    Voo Voo Koncert Świdnica 08/12/2012 "Powiewa" HD

Komentarze